La comissió organitzadora del Premi Quim Masó a projectes de producció teatral en llengua catalana h aposat en marxa la 13a edició del guardó. La dotació és de 40.000 euros i el termini per presentar candidatures finalitza el 25 de juny.

Els muntatges que es presentin no s’han d’haver estrenat i poden ser originalment en català o bé una traducció d’un text escrit en una altra llengua. Els criteris de valoració seran l’interès artístic, la qualitat, i la viabilitat econòmica i tècnica de la proposta.

El projecte guanyador del Premi Quim Masó s’estrenarà en el festival Temporada Alta de 2020, i posteriorment formarà part de la programació del Teatre Nacional de Catalunya.

El veredicte es donarà a conèixer durant la propera edició del Temporada Alta, on s’estrenarà Europa bull, de la companyia Indi Gest, guanyadora de l’anterior edició.

El jurat està format per la periodista cultural Laura Serra; Xavier Albertí, director artístic del TNC; Pere Puig, director de la sala La Planeta; Jep Sánchez, director del Teatre Municipal de Girona; Narcís Puig, de Temporada Alta; la directora teatral Carlota Subirós; Josep Domènech, director de producció de Bitò, i Guillem Terribas, de Llibreria 22.

El Premi Quim Masó va ser creat el 2006 en record l’actor, director i productor de teatre amb la voluntat d’impulsar la producció i exhibició de muntatges de text en llengua catalana a partir de projectes d’escenificació que combinin professionalitat, qualitat i creativitat.