La Diputació de Barcelona i l’Agrupació Dramàtica de Barcelona han obert la convocatòria de la cinquena edició del Premi Frederic Roda de Teatre, dotat amb 8.000 euros i l’edició del text. El termini per presentar candidatures finalitza el 28 de juny.

Al guardó hi poden concórrer obres dramàtiques escrites en català, originals, inèdites i no estrenades, que no hagin guanyat cap premi o concurs, ni estiguin en procés d’edició o amb les drets compromesos.

El jurat triarà l’obra guanyadora en funció de la seva qualitat, originalitat, contemporaneïtat i per la utilització dels llenguatges més actuals. El veredicte es donarà a conèixer la segona quinzena d’octubre.

El jurat estarà format entre d’altres per representants de diferents teatres de la demarcació de Barcelona, que decidiran l’obra guanyadora entre sis finalistes seleccionades per un comitè de valoració amb membres de l’ADB.

Així doncs, enguany el Premi Frederic Roda de Teatre repeteix la fórmula de l’anterior edició, quan va iniciar nova etapa de la mà de la Diputació de Barcelona.

El nom del guardó ret homenatge a l’actor, director, pedagog, dinamitzador cultural i crític teatral Frederic Roda i Pérez (Barcelona, 1924 – 2006), que va ser fundador de l’Agrupació Dramàtica de Barcelona i sotsdirector de l’Institut del Teatre.