La Fundació Antigues Caixes Catalanes ha obert la convocatòria de la 20a edició del Premi BBVA de Teatre, dotat amb 20.000 euros, per una gira de cinc representacions en diverses sales del país, incloent la participació al festival Temporada Alta de 2020.

El termini per presentar els projectes teatrals, que poden ser de qualsevol gènere i estil, finalitza el proper 31 d’octubre. Al desembre es donaran a conèixer les quatre propostes finalistes, que a l’abril de 2020 es representaran en diverses sales de Catalunya. La gala final on es donarà a conèixer el projecte guanyador tindrà lloc el 18 de maig a L’Atlàntida de Vic.

A banda dels 20.000 euros de l’obra guanyadora, les finalistes rebran una aportació de 1.500 euros. A més, l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC) atorgarà una menció especial a la millor interpretació i, per primer cop, també reconeixerà la millor direcció.

El guardó té per objectiu donar suport a les creacions teatrals de companyies establertes a Catalunya; incentivar la creativitat i l’ofici teatral, i vetllar per la difusió dels espectacles guanyadors.