L’Acadèmia Catalana de la Música ha alertat que l’accés extraordinari a la prestació d’atur per part dels artistes és “literalment impossible”.

El decret estableix que cal estar donat d’alta en el Règim general d’artistes en espectacles públics en el moment de presentar la sol·licitud, o haver-ho estat en els darrers 15 dies, “cosa impossible quan els artistes porten ja dos mesos d’inactivitat, o be trobar-se en situació d’alta assimilada, un procediment que ha de sol·licitar-se en del primer trimestre de l’any.

L’Acadèmia explica que les sol·licituds presentades pels artistes amb el formulari de preinscripció del Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE) s’estan denegant perquè no compleixen els terminis o períodes establerts.

Per altra banda, indica que el SEPE estableix un termini de presentació de sol·licituds de 15 dies des de la publicació de la norma en el BOE, el 6 de maig, quan les instruccions es van fer publiques el 14 de maig.

L’Acadèmia de la Música considera que tot plegat és “un autèntic despropòsit que converteix en norma la inseguretat i la desprotecció dels treballadors i treballadores de la cultura i les arts”. Per això, demana “empara” als màxims responsables de la Generalitat i dels representants dels partits al Congrés dels Diputats per poder “esmenar urgentment aquest desgavell”.