El proper dimarts, el Programa de Gestió Cultural de la Universitat de Barcelona organitza la primera Jornada Professional Intersectorial de Festivals de Catalunya per reflexionar sobre el sistema de festivals que es fan al territori. La sessió té per objectius analitzar la dinàmica recent dels certàmens catalans, contextualitzar-la a nivell europeu i avaluar les estratègies existents per tal de veure si hi ha espai per coordinar-se i mirar de construir un sistema útil a tots ells. 

La jornada es divideix en dues parts. La primera, oberta a tots els professionals del sector cultural, s’articula al voltant de tres sessions de treball, les quals s’obren amb una ponència per a continuació obrir el debat amb representants de diferents festivals:

  • Perfils i demandes de les audiències. Un repte per a la programació artística (9.30 h), amb ponència d’Emmanuel Nègrier, director d’investigació del Centre d’Estudis Polítics de l’Europa Llatina de la Universitat de Montpeller, i participació de Xavier Bartomeu (Mostra de Jazz de Tortosa), Tena Busquets (Festival Sismògraf d’Olot), Jordi Duran (FiraTàrrega), Alberto Guijarro (Primavera Sound), Jordi Herreruela (Cruïlla Barcelona), Albert Pujol (Litterarum), Tito Ramoneda (The Project) i Eulàlia Ribera (El Més Petit de Tots).
  • Què podem aprendre de les estratègies de màrqueting i comunicació d’altres tipologies de festival? (11.30 h), amb ponència d’Alessandro Bollo, cap de recerca i consultoria de la Fundació Fitzcarraldo, i participació de Sandra Costa (La Costa Comunicació), Núria Cañamares (La Mostra d’Igualada), Natàlia Lloreta (Embarra’t), Isa Mejuto (Let’s Festival), Cristian Pascual (In-Edit), Marina Queraltó (Festival de Cinema de Sitges) i Georgia Taglietti (Sònar).
  • Quin és el paper de les associacions i les xarxes de col·laboració? (12.45 h), amb ponències de Pau Llacuna, president de la Coordinadora de Fires d’Arts Escèniques de l’Estat espanyol (COFAE) i Anders Rykkja, gerent general de festivals a Noruega, amb participació d’Oriol Aguilà (Festival de Peralada), Agustí Argelich (Filmets), Xavier Carbonell (Vida Festival), Esther Pujol (Ingràvid), Roger Sabat (Festival de Cine de Terror de Molins de Rei) i Marta Selva Masoliver (Mostra de Films de Dones).

La segona part, a la tarda, és una sessió a porta tancada on els responsables de més de 100 festivals catalans reflexionaran i debatran sobre el tipus d’estratègies a emprendre conjuntament en camps tan diversos com la coordinació de calendaris, la difusió nacional i internacional, la negociació amb les administracions, o la compartició de costos, personal especialitzat o producció.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram