El proper 29 d’abril, amb motiu del Dia Internacional de la Dansa, el Programa de Gestió Cultural de la Universitat de Barcelona i l’Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya (APdC) organitzen la jornada de debat Difusió i educació: els reptes actuals de la dansa.

En aquest marc, l’APdC farà públic el document Junts per la dansa: mesures pel desenvolupament de la dansa a Catalunya, un document de recomanacions per a programadors públics i dissenyadors de polítiques locals, que pretén dinamitzar la presa d’iniciatives i animar als gestors culturals privats a concebre projectes.

Segons l’APdC, els esforços s’han de concentrar en quatre direccions: millorar la política d’exhibició dels espectacles de dansa; afavorir una millor comunicació i difusió d’aquests esdeveniments; incidir de manera determinant sobre l’educació coreogràfica i musical en el sistema escolar, i integrar de manera molt més clara a la dansa dins de dels polítiques culturals com a irrepetible factor d’integració social.

Precisament aquests temes són els que marcaran les dues taules rodones de la jornada. La primera, Millorar les estratègies d’exhibició i difusió (10.30 h) comptarà amb César Compte, director del Centre de les Arts Escèniques de Reus (CAER); Sílvia Duran, subdirectora general de Difusió Artística del Departament de Cultura; Roser López Espinosa, ballarina i coreògrafa emergent, i Pepe Zapata, cap de comunicació del Mercat de les Flors. Moderarà Pia Mazuela, manager de Sol Picó.

La segona, Reforçar les polítiques d’educació i integració (12.30 h), comptarà amb Claudia Moreso, cofundadora de la Companyia Nats Nus, coreògrafa i responsable del projecte Dansa a les Escoles; Beatriu Daniel, gestora cultural especialitzada en dansa, gestora de La Caldera; Sílvia Borrell, del Servei d’Ordenació dels Ensenyaments de Règim Especial, Departament d’Ensenyament, i Glòria Sardà Crous, ballarina i coreògrafa, artista del programa MUS-E. Moderarà Antoine Leonett, coordinador del Programa de Gestió Cultural de la Universitat de Barcelona.

El termini d’inscripcions per assistir a la jornada, que tindrà lloc a la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de Barcelona, finalitza el proper dimarts 26 d’abril.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram