El jurat de teatre dels Premis de la Crítica de les Arts Escèniques ha donat a conèixer els guardonats amb els premis especials de la 21a edició.

Enguany, el Premi Gonzalo Pérez de Olaguer a una trajectòria recau en l’editorial Arola Editors, per haver “mantingut durant 20 anys, de manera militant, la voluntat de publicar textos teatrals d’autoria catalana contemporània, a més d’obres fonamentals de la dramatúrgia catalana dels darrers 100 anys”. Amb aquest premi, el jurat ret altre cop tribut a les empreses culturals que vinculen el llibre i el teatre, com ja va fer el 2014 atorgant el premi honorífic a la llibreria Millà.

Per altra banda, el jurat ha distingit l’artista Ángel Pavlovsky amb el Premi especial dels Premis de la Crítica. “Enguany no només vol reconèixer un gran artista amb un segell únic, sinó que també vol destacar la seva rellevant aportació a una ciutat que durant un temps es va emmirallar amb orgull en la seva imatge de llibertat i transgressió”, assenyala sobre Pavlovsky, de qui diu que va ser la seva “ambaixadora més intel·ligent i elegant”.

Finalment, el Premi a la Sala és per a l’Àtrium, de Barcelona, guardonada per “introduir una decidida perspectiva de gènere a una programació que aposta per donar suport a creadores i a companyies joves amb iniciatives com el DespertaLab, projecte compartit amb la Nau Ivanow”.

Per la seva part, el jurat de dansa ha atorgat una menció especial al projecte Explica Dansa, per la “difusió amena i rigorosa”, en diversos formats, de la dansa contemporània, i una altra a l’espai escènic de MAIO, estudi d’arquitectura, per la seva feina a Èpica, d’Aimar Pérez Galí.

Finalment, el jurat de les arts de carrer han atorgat una menció especial a la trilogia Le nid, L’envol i Issue de Secours, de la companyia Adhok.

Els 21ens Premis de la Crítica d’Arts Escèniques es lliuraran el 25 de març al Teatre Poliorama.