El Tricicle recull el guardó.

El Gran Teatre del Liceu va acollir aquest dilluns la gala Catalunya aixeca el teló, amb què es dona el tret de sortida a la temporada, durant la qual també es va lliurar la segona edició dels Premis Catalunya de Teatre, concedits per l’Associació d’Empreses de Teatre de Catalunya (ADETCA).

Enguany s’ha distingit El Tricicle “per la seva trajectòria artística i per l’interès artístic des dels seus inicis”, però també per “ser un referent com a model empresarial dins el sector de les arts escèniques”.

Per la seva part, la Sala Beckett ha estat premiada “per la seva programació destacada, coherent, rellevant i innovadora i pel seu suport a l’autoria catalana, objectiu en el que van ser pioners”.

Finalment, enguany també s’ha premiat La Calòrica com a projecte artístic singular, per “una innovació constant i sostinguda i per un model de companyia”.

Els guardons tenen la finalitat de distingir persones i/o entitats rellevants de les arts escèniques, i s’atorguen de forma directa a partir de les nominacions d’ADETCA i de la posterior decisió́ d’un jurat extern.

En la seva segona edició s’ha reduït el nombre de premis de cinc a tres per donar peu a un major protagonisme dels guardonats.