En plena campanya electoral, el diari Avui està plantejant diferents qüestions d’actualitat a algunes de les formacions que es presenten a les eleccions al Parlament, les quals responen breument. El passat dissabte, la pregunta va girar entorn el cinema en català i es preguntar a les formacions com el potenciarien.

En la seva resposta, CiU assegura que desplegarà el reglament de la llei “dialogant amb el sector, sense renunciar a la presència del català al cinema, en igualtat de condicions que el castellà”. “Farem que la indústria catalana sigui més competitiva”, afegeixen els convergents.

Per la seva banda, el PSC diu que impulsarà el cine “sobre la base de potenciar la indústria del cinema, que ha demostrat que pot fer productes d’èxit internacional, i alhora ajudant els exhibidors a digitalitzar les sales”.

Quant a ERC, assegura que “el primer pas s’ha aconseguit amb la llei del cinema” impulsada per la formació republicana. “Ara cal que el proper govern sigui valent per desplegar la llei i no claudicar davant les majors”, assegura Esquerra.

El PPC diu que potenciarà el cinema i la indústria del cinema catalana “independentment de la llengua en la qual es facin les produccions, sense imposar ni quotes ni sancions al sector o als exhibidors”.

Segons ICV-EUIA, la millor eina per potenciar el cinema en català és “desenvolupar la nova llei del cinema, sobretot amb un pacte estratègic industrial i tecnològic i amb les versions originals subtitulades (VOS)”.

Per la seva part, Ciutadans assegura que impulsaria el sector arribant a un acord amb la indústria cinematogràfica i ajudant a la digitalització de les sales, com s’està fent en altres països d’Europa, per programar en català o castellà segons la sessió”.

Solidaritat Catalana per la Independència assenyala que potenciaria el cinema “suprimint la moratòria d’aplicació de la llei del cinema, fent efectiu que les còpies de pel·lícules doblades s’hagin de distribuir almenys el 50% en català, i els cinemes exhibir-les en català almenys el 50%”.

Per últim, Reagrupament assenyala que l’administració “ha de donar suport eficaç a la indústria cinematogràfica catalana per a la seva normalització”. I afegeix que el cinema “hauria de ser en VO subtitulat en català. Fins llavors, el doblatge en català”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram