El jurat dels Premis de la Crítica dels Escriptors Valencians ha fet públiques les guanyadores com a millors obres publicades el 2018. En la 29a edició dels guardons s’ha distingit El paradís a les fosques, de Vicent Usó, en la categoria de narrativa; el dietari Llum a l’atzucac, de Ramon Ramon, en assaig, i Quan els grans arbres cauen, d’Àngels Gregori, en poesia.

Per la seva part, Res a amagar, d’Anna Boluda, ha estat guardonada en la modalitat juvenil; Un mocador de pirata, de Ximo Cerdà, en la categoria infantil, i L’orquestra del silenci, de Maribel Bayona, com a millor text teatral.

El jurat estava format per escriptors que no van publicar res durant l’any passat: Silvestre Vilaplana, Hèctor Serra, Pere Císcar i Maria Dolors Pellicer en les categories de poesia, literatura infantil i literatura juvenil; i per Gemma Miralles, Salvador Company, Xavier Aliaga i Adolf Piquer en les categories de narrativa, assaig i teatre.

Finalment, la junta de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana al País Valencià ha atorgat el Premi de Difusió al músic i cantant Miquel Gil perquè “és un artista que crea literatura a cada cançó i per la seua tasca incansable a favor de la poesia (que és fer-la i dir-la i escampar-la a tot arreu)”.

Els guardons es lliuraran aquest divendres a l’Octubre Centre de Cultura Contemporània de València. En el transcurs de la vetllada s’homenatjarà l’escriptora Àngels Moreno Vercher.