Les tibantors amb el propietari de l’immoble i els responsables dels Cinemes Verdi de Barcelona sembla que han quedat enrere (tot i que encara hi ha impagaments del lloguer) després de la reunió mantinguda dimecres. Amb tot, l’equipament segueix en perill a causa de la manca de liquiditat, segons va reconèixer aquest dijous el seu director, Enric Pérez, en una roda de premsa convocada per aclarir les informacions de la setmana anterior.

Segons Pérez, el que fa perillar la continuïtat dels Verdi i de la resta de cinemes és l’IVA del 21% i la pirateria.”Mentre al senyor Montoro no l’enviïn a la lluna, això seguirà així”, va etzibar. Dels 565.000 espectadors de fa set anys han passat als 350.00 del 2014, una davallada del 38%. Pérez també es queixa de la política de les distribuïdores, amb uns marges molt alts, així com de la manca d’ajuts de les administracions. A més, va negar que el cinema sigui car, i ho va argumentar assegurant que els espectadors gastaven més en crispetes i begudes.

Negociacions amb inversors

Per garantir el futur dels Verdi, els seus responsables busquen un “company de viatge”. Així, s’han mantingut contactes amb dos inversors i s’està a punt de tancar un acord amb un d’ells. En aquest sentit, Pérez va assegurar que si fa falta estaria disposat a vendre més del 50% de l’accionariat de l’empresa si això serveix per salvar els cinemes Verdi, amb nou sales a Barcelona i cinc a Madrid.

Els cinemes podrien entrar en els ajuts de l’Ajuntament

Per altra banda, el tinent d’alcalde de Cultura de Barcelona, Jaume Ciurana, ha anunciat aquest divendres que l’Ajuntament estudia incorporar els cinemes a les subvencions vinculades a la difusió cultural, actualment destinades sobretot a teatres, sales de concerts, galeries i llibreries. Segons ha explicat a BTV, aquesta podria ser una fórmula que permeti protegir les sales de cinema “que s’ho mereixin”. Ciurana ha admès que els problemes econòmics que travessen els Verdi han influït a l’hora de considerar la mesura.

Fonts: El País / Barcelona TV