Els Cinemes Texas de Barcelona van tancar el passat març amb el confinament per la pandèmia de la Covid-19 i no han tornat a obrir. Ni ho faran. La crisi sanitària ha estat l’estocada definitiva a un equipament que arrossegava problemes econòmics.

Ara el futur de l’espai queda a expenses del que decideixi la propietat. Segons explica L’Independent de Gràcia, una plataforma veïnal ha començat a fer els primers contactes amb entitats i comerços per recollir signatures i elaborar una estratègia per salvar els cinemes.

El cineasta Ventura Pons va recuperar els Cinemes Texas fa cinc anys amb una programació de reestrenes en versió original subtitulada en català i pel·lícules infantils doblades. El març de 2017 també va recuperar els Cines Albatros de València amb el nom d’AlbaTexas, i l’abril de 2018 va reobrir els Cinemes Las Vegas de Figueres. Els primers van tancar el març de 2019 i els segons ho van fer mesos després.

Arran dels problemes econòmics, el passat juliol Ventura Pons va haver de subhastar la seva col·lecció d’art per poder continuar amb els seus projectes cinematogràfics.