La 22a edició dels Premis Enderrock – Premis de la Música Catalana, que es lliuraran el 5 de març a l’Auditori de Girona, va prenent forma. Dijous l’organització va fer públics els finalistes a les diferents categories i va lliurat els reconeixements a la indústria musical.

Els artistes que opten a més guardons són Oques Grasses, amb cinc nominacions, seguits de Ginestà, Miki Núñez i Rosalía, amb tres cadascun. Ara s’ha obert la darrera ronda de votacions, el termini de la qual finalitza el 23 de febrer. Els guanyadors es donaran a conèixer durant la gala.

En l’acte de presentació dels finalistes als Premis Enderrock, celebrat a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm de Barcelona, es van fer públics dos guardons. Per una banda, el Premi Joan Trayter al millor productor i arranjador musical, que enguany és per al músic David Rosell, responsable del so de grups com Txarango, Buhos o Itaca Band. Per altra part, el Premi Xesco Boix al millor disc per a públic familiar és per al treball La bona vida de 2PrincesesBarbudes.

Finalment, Enderrock va lliurar els reconeixements a la indústria musical, que enguany han distingit els segells discogràfics Kasba Music (pels seus 15 anys) i Gandula (10 anys) i els espais musicals Jazzman (40 anys), Cafè Slàvia (25 anys), L’Auditori (20 anys), i Liceu (20 anys des de la reobertura). També han estat reconeguts el festival Guitar BCN (30 anys), l’empresa Alter Sinergies (15 anys), la plataforma cultural Lapsus (15 anys) i el programa Mans de Catalunya Ràdio (15 anys).

A banda, en la gala del 5 de març també es lliuraran els Premis Enderrock de la Crítica, fets públics al desembre. En aquesta edició la premsa ha guardonat Per la bona gent de Manel (millor disc de l’any); Oques Grasses amb Fans del sol (artista de l’any); Energia fosca d’El Petit de Cal Eril i Kevin de Ferran Palau (disc de pop-rock ex aequo); Cançons de fer camí de Mireia Vives i Borja Penalba (disc de cançó); Flors mentre visqui de Lildami (disc de músiques urbanes); Kill a Feeling de Carla (disc en llengua no catalana); Ora pro nobis de Tarta Relena (disc de folk); Bruixes de Salvatge Cor (disc revelació); Curiosity de Xavi Torres i Ibia de Gorka Benitez (disc de jazz ex aequo), i Legacy d’Anna Alàs i Jové (disc de clàssica).

La cerimònia dels Premis Enderrock – Premis de la Música Catalanaserà emesa per primer cop conjuntament pel canal 33, iCat i les televisions i ràdios de la Xarxa de Comunicació Local.