El Vida impulsarà un nou cicle de concerts entre Vilanova i la Geltrú i Barcelona amb vocació “permanent” i “paral·lela” als seus festivals d’estiu (Vida) i d’hivern (Secret Vida). La iniciativa, que s’anomenarà Vida Records & Friends, sorgeix de la discogràfica del festival (Vida Records), però es coordina amb altres empreses del sector amb l’objectiu de revitalitzar la indústria i oferir alternatives als artistes en temps de pandèmia.

Les actuacions tindran lloc durant tot l’any en sales de concerts, teatres i en recintes a l’aire lliure, i preveuen anar-hi incorporant progressivament nous espais. En una entrevista a l’ACN, el director del Vida, Dani Poveda, insisteix en què serà un festival “paral·lel i mai substitutiu” dels que ja tenen.

El cicle ja té dates i artistes tancats però esperaran a l’evolució de les mesures restrictives per la pandèmia per anunciar-ne els detalls. La programació inclourà artistes o bandes petites i mitjanes que, actualment, els costa trobar espais en els quals actuar. L’estil musical, reconeix Poveda, serà “més obert” que el del Vida.

La direcció del Vida reivindica que és el moment que el sector vagi “unit”, impulsi accions que vagin “més enllà” de les necessitats pròpies i faci un repartiment equitatiu entre tots els professional de la cadena cultural. En aquesta línia, el Vida també treballa per crear el Vida for Musicians, un espai de gravació i de concerts en línia amb l’objectiu de retransmetre actuacions en directe.