El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha rebut de part del Tribunal Suprem la causa oberta contra la presidenta del Parlament, Laura Borràs, investigada per prevaricació, malversació, falsedat documental i frau a l’administració quan dirigia la Institució de les Lletres Catalanes.

El Suprem va acordar l’obertura de procediment a Borràs el 17 de desembre de 2019 després d’estudiar l’exposició raonada remesa per la magistrada del Jutjat d’Instrucció número 9 de Barcelona, el qual apuntava que l’aleshores directora de la ILC hauria trossejat diversos contractes per poder adjudicar-los a un conegut seu. Ara el cas l’instruirà el magistrat Jordi Seguí de la sala civil i penal del TSJC.

A principis d’abril, un cop acreditada la baixa en la condició de diputada del Congrés de Laura Borràs, i per tant la pèrdua de la condició d’aforada, el Suprem va decidir enviar al TSJC el cas, en el qual també hi ha investigat Isaías Herrero Florensa.

La secretària del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha demanat a la Fiscalia que es pronunciï sobre la seva competència per instruir la causa.