Perilla l’onzena edició del festival Nowa Reggae de Vilanova i la Geltrú, programada els dies 15 i 16 de juliol. El motiu és que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha anul·lat la llicència concedida a l’edició de 2011 per vulneració de la normativa acústica.

La sentència dóna la raó a un matrimoni que viu a prop de l’espai on se celebra, al Molí de Mar, el qual havia denunciat la concessió de la llicència municipal assegurant que els concerts impedien el descans. A més, l’Ajuntament haurà d’indemnitzar amb 3.000 euros els denunciants pels perjudicis causats. El matrimoni també havia denunciat el festival Faraday del 2011 pel mateix motiu (celebrat una setmana abans), que resta pendent de la sentència.

En una primera instància, el Jutjat Contenciós Administratiu número 11 de Barcelona va avalar la concessió del permís al festival per part de l’Ajuntament de Vilanova. Ara, però, el TSJC ha donat parcialment la raó al matrimoni, que espera una sentència en el mateix sentit respecte el Faraday, segons informa El Periódico.

A més, també hi ha pendent la reclamació de les edicions de 2015 del Nowa Reggae i el Vida (el festival que va agafar el relleu del Faraday fa dos anys i que celebra la jornada inaugural en el mateix espai). Les indemnitzacions per a les edicions de 2012, 2013 i 2014 no es poden reclamar perquè prescrivien a l’any d’haver-se celebrat.

L’advocat dels denunciants, Joaquim Martí, també ha advertit que si aquest any es tornen a celebrar el Nowa i el Vida, tal com està programat, presentaran una querella criminal contra l’alcaldessa per un delicte de prevaricació, segons ha manifestat a El Periódico.

A la recerca d’un nou emplaçament

El consistori vilanoví ha rebut la sentència amb preocupació, ja que “condiciona una part de l’activitat cultural que es promou a la ciutat”, ha assenyalat la regidora de Cultura, Teresa Llorens. “Aquesta sentència ens farà posar més èmfasi en la línia de treball de l’Ajuntament de buscar la millor manera de compaginar l’activitat cultural i el descans dels veïns”, ha afegit al respecte.

En els propers dies, l’Ajuntament plantejarà als responsables dels festivals programats al Molí de Mar les conseqüències que es deriven d’aquesta sentència del TSJC i estudiarà alternatives que els facin viables.

Per la seva part, Jordi Conejero, de l’associació cultural Nowa Reggae, ha explicat a l’ACN que han rebut la notícia “amb indignació”, i ha dit que desconeixien que la parella denunciant hagués elevat el cas al TSJC. “Ens ha trastocat moltíssim els plans”, ha lamentat.

Conejero també ha assegurat que la multa de 3.000 euros era “exagerada”, i ha lamentat que el TSJC no hagi tingut en compte les mesures de seguretat que el festival aplica des del 2011. Segons l’organització, des de fa sis anys han invertit en sistemes de limitació del so per evitar incidències.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram