El Festival Internacional de Cinema de Barcelona-Sant Jordi (BCN Film Fest) celebra la seva tercera edició del 22 al 30 d’abril als Cinemes Verdi. Enguany, el certamen ha programat un total de 59 pel·lícules en les diferents seccions, cosa el que suposa un increment de gairebé el 60% respecte a les 37 de l’any passat.

Fidel a l’esperit cultural de la Diada de Sant Jordi, el festival torna a oferir pel·lícules que tenen com a eix temàtic el cinema, la literatura i la història.

Enguany, el BCN Film Fest compta amb una nodrida representació de pel·lícules amb producció catalana: Nacido rey, d’Agustí Villaronga; La vida sense la Sara Amat, de Laura Jou; Litus, de Dani de la Orden; Staff Only, de Neus Ballús; Barcelona, la rosa de foc, de Manuel Huerga; i La filla d’algú, amb direcció coral de diversos estudiants de l’ESCAC.

Precisament, amb motiu del seu 25è aniversari, l’Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya reunirà alguns dels seus alumnes més coneguts –J.A. Bayona, Kike Maíllo, Javier Ruiz Caldera, Àlex Pastor, Mar Coll i Patrícia Font– en una jornada en què es projectaran els seus curtmetratges finals de l’ESCAC.

Enguany, com a novetat, el BCN Film Fest ha programat una retrospectiva de dotze films de cinema italià contemporani dirigits per dones, sota el títol Femení plural, el nou cinema italià.

Finalment, la segona Jornada de Guionistes s’organitza al voltant de dos eixos temàtics: Les dones guionistes en el món de la ficció audiovisual, i El compositor com a part de la narració cinematogràfica.