El Teatre Nacional de Catalunya ha posat en marxa TNCDigital, una plataforma audiovisual on anirà oferint espectacles d’aquesta temporada enregistrats en ultra alta definició (4K) i multicàmera. Els espectadors es poden subscriure a tota la temporada o comprar entrada digital per obra.

Ara mateix ja hi ha disponible el Decameró que va inaugurar el curs, i properament s’hi sumaran els dos muntatges que s’han hagut de suspendre les darreres setmanes pel tancament cultural, La dona trencada, de Simone de Beauvoir, i Malditas plumas, de Sol Picó. La intenció és mantenir estrenes en línia encara que el teatre estigui tancat.

A més d’aquests tres títols, el TNC preveu enregistrar i oferir a la nova plataforma Solitud a Stromboli. Somnis, signes i símbols, de Rosa Delor i Núria Casado; L’Hèroe, de Santiago Rusiñol; Solitud, de Víctor Català; Encara hi ha algú al bosc, d’Anna Maria Ricart; De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda, de La Calòrica; Galatea, de Josep Maria de Sagarra, i L’Emperadriu del Paral·lel, de Lluïsa Cunillé.

Alguns espectacles comptaran amb subtítols en català, castellà, anglès i francès. A més, el Teatre anirà afegint continguts extres a la plataforma, com per exemple entrevistes a experts, reportatges per contextualitzar l’autor o l’època, etc.

Les obres es pujaran al TNCDigital d’acord amb el calendari d’estrena. Si el teatre ha de tancar per la pandèmia, es mantindran igualment les estrenes (encara que siguin sense públic), per almenys poder oferir-les a la plataforma. Si el TNC pot estrenar amb públic, el contingut no es penjarà fins que no hagin acabat les funcions físiques.

La subscripció digital a la temporada té un cost de 29 euros, i permet veure les obres sense límit fins a l’1 de setembre del 2021. La compra individualitzada té un preu de 5 euros per obra. Per a les persones abonades al TNC, l’accés serà gratuït fins al 31 de desembre de 2020.