L’empresa que explota el Teatre Apolo de Barcelona, Ethika Global Real Estate, ha rescindit el contracte amb el seu director artístic i gestor, Ricard Reguant, per “incompliment essencial i molt greu de les seves obligacions”.

El director teatral, dramaturg, cineasta i realitzador de TV va ser fitxat el juliol de 2017 per comandar la nova etapa del teatre del Paral·lel després de la seva adquisició per part d’un grup inversor internacional.

Els responsables de l’Apolo acusen Reguant d’haver realitzat les funcions encomanades (que incloïen la programació d’espectacles i la direcció i producció d’obres pròpies) de manera “molt deficient” i amb un “baix rendiment i resultats de taquilla i crítica clarament negatius, molt per sota de l’esperat”. Per tot, plegat, l’empresa ha cessat el director de forma fulminant.

El passat, setembre, Ricard Reguant va reconèixer que la temporada passada havia estat “nefasta”, assolint un dèficit de gairebé mig milió d’euros. El director artístic ho va atribuir al descens de públic general en els teatres catalans i va confiar que la situació es revertiria aquesta temporada. Però segons Ethika Global Real Estate, el darrer espectacle, Sherlock Holmes y el destripador, “també ha estat un fracàs de públic i crítica, com tots els que Reguant ha firmat com a autor” al capdavant del teatre, assegura.

Amb tot, l’empresa afirma que l’Apolo “continuarà normalment amb la seva activitat”, i que aquest mes donarà a conèixer el nou director artístic i gestor de la sala.