El Tribunal Suprem ha anul·lat la sentència de l’Audiència de Barcelona del maig de 2014 i ha ordenat als mateixos magistrats que dictin una nova resolució judicial que tingui en compte documents que consten en la causa els quals no van ser valorats.

La Sala Penal del TS conclou que l’Audiència va vulnerar el dret a la tutela judicial efectiva al negar de manera “immotivada” o amb raonament “il·lògic” l’enjudiciament d’un apartat fàctic de l’acusació, al no valorar una “ingent prova documental” i no justificar la seva exclusió.

Els magistrats del Suprem assenyalen que l’Audiència de Barcelona va donar més credibilitat als testimonis que a la documentació, i per tant “havia d’haver motivat i justificat la seva conclusió valorativa”.

La resolució del TS no implica l’absolució de Fèlix Millet i Jordi Montull ni la condemna dels exresponsables d’Urbanisme de l’Ajuntament de Barcelona, però sí obre la porta a què l’Audiència modifiqui la sentència.

L’Audiència de Barcelona va condemnar Millet i Montull a un any de presó i a multes de 3,6 milions i 900.000 euros respectivament per tràfic d’influències i per oferiment a realitzar tràfic d’influències en la tramitació urbanística del projecte de l’hotel del Palau, però els va absoldre del delicte continuat d’apropiació indeguda i de falsedat documental i prevaricació. Per la seva part, l’antiga cúpula de l’àrea d’Urbanisme va quedar absolta de tots els càrrecs.

La Fiscalia demanava deu anys i dos mesos de presó per a Millet i Montull, i quatre anys per a l’extinent d’alcalde d’Urbanisme, Ramón García-Bragado, i l’exgerent de l’àrea d’Urbanisme, Ramon Massaguer. També estaven acusats l’exdirector jurídic, Enric Lambies, i l’arquitecte del projecte, Carles Díaz, del despatx Tusquets, tots ells igualment absolts.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram