El festival Sónar celebrarà la 30a edició a Barcelona el 15, 16 i 17 de juny amb 250 concerts, DJ, classes magistrals, xerrades i creacions tecnològiques de 20 països. L’edició incorpora alguns canvis al Sónar Dia, que endarrereix fins a les tres de la tarda la seva arrencada i canvia la disposició de l’escenari del SonarVillage combatre la calor.

El festival celebra el seu 30è aniversari amb un programa transversal “que reflecteix el present i el futur de la cultura digital i la música electrònica”; és a dir, fidel a la seva trajectòria.

Més enllà de les seves dates, enguany s’expandirà fins a les Festes de la Mercè. El certamen ha estat convidat a crear la música per al Piromusical que posa fi a la festa de la ciutat. “Ens fa molta il·lusió. Els 30 anys d’història musical del festival els condensarem en 25 minuts, és un repte i quelcom divertit que la celebració de l’aniversari mereixia”, ha explicat el codirector del festival Ricard Robles.

El Sónar té enguany un pressupost un 8% més gran, de 10,35 milions d’euros, un 5,65% dels quals provenen de subvencions de les administracions públiques.

Nou Sónar de Dia

El Sónar de Dia renova enguany la seva disposició d’espais i reconfigura per complet el seu escenari SonarVillage, el de la plaça de l’Univers, per millorar l’experiència i combatre la calor, en previsió que “en farà més” ara i en el futur, ha dit Robles aquest dimarts.

La plaça estarà gairebé coberta del tot i l’escenari es mou al fons. A més la zona de restauració que hi havia es trasllada del tot a l’interior del pavelló, que també acull les activitats de Sonar+D.

La IA, protagonista de Sónar+D

L’onzena edició del Sónar+D, del 15 al 17 de juny, abordarà aquest any les implicacions “culturals, ètiques, econòmiques i industrials” de les noves eines i processos creatius vinculats a la intel·ligència artificial, segons han explicat els responsables del certamen. El programa inclou debats a l’entorn de l’aplicació d’aquesta tecnologia a la producció musical o audiovisual, o sobre les “amenaces” que comporta. En aquest sentit, també s’estudiarà com protegir la propietat intel·lectual “en aquesta nova realitat”.

Entitats i experts d’una trentena de països formaran part de les més de 130 propostes del programa, que, segons els seus responsables, vol situar Barcelona al mapa global de l’art, la ciència i la tecnologia.

Nova àrea expositiva

Un altre fet destacable és la nova àrea expositiva, Project Area, amb més de 80 projectes “rupturistes i innovadors”. Alhora, hi haurà un festival de cinema creat per IA organitzat en col·laboració amb la Universitat Pompeu Fabra, així com dos fòrums de debat i dos simposis especialitzats amb un centenar d’experts que abordaran temes com la innovació en la música, la intersecció entre art, ciència i tecnologia, i la IA i el seu paper en el nou paradigma de la Web3.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram