El concurs de grups emergents en català Sona 9 arriba a la 18a edició consolidant el format estrenat l’any passat, en què es va estendre la convocatòria a les Illes Balears i el País Valencià per ampliar la participació i difusió del certamen.

El certamen es dirigeix a grups i solistes de qualsevol estil musical, que cantin en català, siguin nous valors i no tinguin contractes discogràfics o de management vigents. El termini per presentar candidatures —amb un mínim de tres cançons originals— finalitza el 15 d’abril.

Les diferents fases

Després del període d’inscripcions, en una segona fase, al maig, el jurat del Sona 9 seleccionarà 18 grups: dotze de Catalunya, tres de les Illes Balears i tres més del País Valencià. Dels concerts preliminars a Barcelona, Palma i València, el jurat escollirà sis grups i el públic sis més.

La tercera fase, al juny i juliol, és una novetat d’enguany: els 18 grups seleccionats pel jurat participaran en un taller de producció i assessorament per als directes organitzat per les Cases de la Música.

En la quarta fase, al setembre, els dotze grups semifinalistes hauran de fer una versió i/o adaptació al català d’una cançó enregistrada per un altre artista, i musicar el poema d’un autor novell proposat pel concurs. Les proves s’avaluaran en cadascuna de les eliminatòries, on es tocaran en directe juntament amb el repertori propi del grup, i en una actuació de 30 minuts a l’Acústica de Figueres, Mercat de Música Viva de Vic, BAM de Barcelona i les Festes de Santa Tecla de Tarragona. De les dotze propostes, el jurat n’escollirà cinc.

En la cinquena fase, a l’octubre, aquests cinc grups o solistes s’enfrontaran a dues proves: una actuació acústica amb tres temes a iCat.cat, i l’enregistrament d’una cançó. D’aquí sortiran els tres finalistes, que al novembre faran una estada de producció, gestió i assessorament a les Cases de la Música. El dia 14 del mateix mes actuaran en la final a la sala Luz de Gas de Barcelona, on es donarà a conèixer el guanyador del concurs.

El premi Sona 9 per al guanyador és la gravació i edició d’un disc amb un productor professional, una minigira de concerts per Catalunya, i una campanya de promoció i publicitat. El segon classificat enregistra quatre temes en un estudi professional i fa una minigira de concerts, i el tercer classificat grava dues cançons. A més hi ha el premi per votació popular, dotat amb 1.000 euros en material musical, que es decidirà entre els tres grups finalistes pel vot del públic el mateix dia de la final.

Finalment, enguany s’estrena el Premi Cases de la Música al grup amb més projecció de futur entre els 18 seleccionats en la fase preliminar. El guardó consisteix en el programa de tutoria Incubadora Musical.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram