Amb poc més de mes i mig d’existència, B de Books ha aconseguit triplicar el nombre de vendes de llibres electrònics d’Ediciones B. Segons el seu director editorial, Ernest Folch, la “pujada espectacular” es deu a diversos factors, però en destaca dos com els més importants: els baixos preus (d’1,99 a 9,99 euros) i el fet que els llibres no tinguin el sistema de protecció anticòpia DRM (Gestió de Drets Digitals), amb la qual cosa els lectors poden compartir el llibre tant com vulguin.

Quan es va llançar el segell digital d’Ediciones B, Folch ja va defensar que l’encriptació no serveix per evitar la pirateria, sinó per afavorir-la. “El que fomenta la pirateria és posar dificultats al comprador, que el procés de compra sigui complicat i el preu elevat”, va argumentar aleshores.

Ara, en declaracions a El Periódico, insisteix en aquest punt: “La protecció el que hauria de fer és posar traves al delinqüent, però en realitat el que fa és posar traves a l’innocent perquè dificulta l’experiència de compra i irrita els possibles clients”, assegura. A més, segons el director editorial d’Ediciones B, la lluita contra la pirateria “no té tant a veure amb l’escala global com amb l’experiència de l’usuari, experiència que nosaltres hem intentat millorar”.

Actualment, B de Books té uns 600 títols, i properament en pensa incorporar 300 de nous. A més, les properes setmanes estrenarà una nova estratègia comercial relacionada amb els llibres inèdits.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram