La Xarxa de Teatres d’Ateneus de Catalunya té com a eixos principals la producció pròpia, la programació coordinada i les aliances externes. El projecte, impulsat l’any passat per la Federació d’Ateneus de Catalunya, comença a donar els seus fruits.

Aquest dijous es posa en marxa la programació coordinada amb l’espectacle Roig, un homenatge a la periodista i escriptora Montserrat Roig (amb motiu dels 25 anys de la seva mort), a càrrec de l’actriu i directora Mònica Lucchetti, la cantant Llúcia Vives i el músic Carles Beltran. De moment, Roig ja té una desena d’actuacions programades a ateneus de diferents poblacions, les quatre primeres a Barcelona: Centre Sant Pere Apòstol (10 de novembre), Lluïsos d’Horta (13 de novembre), Teatre de Sarrià (20 de novembre) i Lluïsos de Gràcia (1 de desembre).

Un altre dels pilars de la XTAC, la producció pròpia, ultima la seva presentació. Ho farà amb el clàssic L’auca del senyor Esteve, interpretat per la companyia amateur Quatre per Quatre de Granollers amb direcció de Frederic Roda. L’obra es podrà veure als diferents teatres de la Xarxa entre febrer de 2017 i juny de 2018.

I la tercera pota del projecte, la de les aliances per generar sinergies, ja compta amb dues col·laboracions. Per una banda, s’ha acordat que l’espectacle guanyador del nou Premi Delfí Colomé de dansa d’arrel tradicional, EgurRa, després de la seva estrena al festival Ésdansa el proper agost, giri per diferents ateneus. L’altra aliança és amb el festival de cançó d’autor Barnasants: el concert inaugural de la propera edició posteriorment també es podrà veure als teatres de la XTAC.

A més de treballar en la programació, la Xarxa de Teatres d’Ateneus de Catalunya actua com a eina de suport de les entitats, oferint acompanyament i formació als programadors, avantatges i descomptes econòmics en espectacles i en proveïdors, promovent un intercanvi permanent entre els teatres que en formen part, generant sinèrgies entre els espais i promovent aliances amb projectes professionals i amateurs.

Actualment, la XTAC està formada per 27 entitats, amb un total de 30 sales de teatre, que suposen 10.015 butaques, repartides en 23 poblacions. La Federació destaca que es tracta de la “xarxa d’espais més àmplia i gran del territori català i amb un potencial enorme”. Amb tot, hi ha més ateneus amb espais per a programar espectacles, de manera la FAC segueix treballant per incorporar-les al cens.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram