La 12a fira d’espectacles literaris Litterarum de Móra d’Ebre ha estat “la millor edició”, va celebrar aquest diumenge el seu director, Albert Pujol. Enguany, el certamen ha assolit una xifra rècord de 4.500 espectadors, un 15% més que el 2018.

“El fet que el certamen hagi rebut el Premi Nacional de Cultura ha propulsat una programació equilibrada, amb més disciplines que mai, perquè a més de propostes de música, dansa i teatre vinculades a la literatura, enguany també hem incorporat el circ i la màgia”, destacava Pujol.

En aquesta edició, algunes de les obres han completat l’aforament, i en una vintena d’espectacles la mitjana ha superat els 100 espectadors.

A més, Litterarum va comptar amb la presència d’una vuitantena de responsables de biblioteques, tècnics de cultura i empreses privades vinculades a la promoció cultural. “La nostra voluntat és que els artistes que passen per la fira puguin actuar en certàmens literaris de tots els territoris de parla catalana”, indica el seu director.

La Fira del Llibre Ebrenc incrementa la facturació

En paral·lel al Litterarum, Mora d’Ebre va acollir durant quatre dies la 16a edició de la Fira del Llibre Ebrenc, que enguany ha tancat amb més de 2.000 volums venuts i un 10% més de facturació.

“Un dels trets característics de la Fira del Llibre Ebrenc és el fons que reuneix. La unió de les quatre llibreries del territori que hi participen (Bassa de Móra d’Ebre, El Núvol de Móra la Nova, Viladrich de Tortosa i Guaix d’Amposta i l’Institut Ramon Muntaner) fa possible reunir un fons amb llibres de temàtiques molt diverses que d’altra manera serien molt difícils de trobar”, explica Albert Pujol.

Una altra de les novetats d’aquest any ha estat l’estada Llibre Ebrenc Internacional, organitzada per l’Institut Ramon Muntaner i la col·laboració de l’Institut Ramon Llull, que han portat una desena d’estudiants d’universitats internacionals que tenen lectorat de llengua i literatura catalana.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram