La Diputació de Barcelona i l’Agrupació Dramàtica de Barcelona han obert la convocatòria de la sisena edició del Premi Frederic Roda de teatre. Enguany, de manera excepcional i com a mesura de suport per l’impacte de la crisi sanitària, s’ha incorporat un segon guardó.

Així doncs, hi ha el premi principal al millor text teatral, dotat amb 8.000 euros i la seva edició; i un segon premi al millor text que contempli una posada en escena que s’ajusti a les mesures sanitàries i de protecció implementades per combatre la Covid-19, dotat amb 4.000 euros. El termini per presentar candidatures finalitza el 31 d’agost.

Al Premi Frederic Roda hi poden concórrer obres dramàtiques escrites en català, originals, inèdites i no estrenades, que no hagin guanyat cap premi o concurs, ni estiguin en procés d’edició o amb les drets compromesos.

El jurat triarà l’obra guanyadora en funció de la seva qualitat, originalitat, contemporaneïtat i per la utilització dels llenguatges més actuals. El veredicte es donarà a conèixer la segona quinzena de novembre.

El jurat estarà format entre d’altres per representants de diferents teatres de la demarcació de Barcelona, que decidiran l’obra guanyadora entre sis finalistes seleccionades per un comitè de valoració amb membres de l’ADB.