Museu Cau Ferrat

Museu Cau Ferrat

El Partit Popular de Sitges vol aturar les obres de remodelació dels museus de la façana marítima del municipi “fins que es realitzin més estudis” i s’arribi a un consens polític i ciutadà. La portaveu del Partit Popular al Parlament de Catalunya, Dolors Montserrat, ha anunciat que traslladarà el conflicte al Congrés dels Diputats i que arribaran, “si cal”, fins al Parlament Europeu, per tal que Sitges “conservi la seva imatge al mar”.

Montserrat, juntament amb els regidors populars Jorge Carretero i Ramon Artigues, i el president comarcal del PP, Ferran Ignasi Llombart, es va reunir el passat dilluns amb representants de la plataforma ciutadana S.O.S Sitges, un col·lectiu que s’oposa a la reforma que s’està duent a terme.

Després de la trobada, el PP va criticar “la manca de participació ciutadana” en el procés de remodelació dels museus Cau Ferrat, Maricel de Mar i Can Rocamora. El grup popular aposta per convocar un concurs d’idees, a més d’estudiar les propostes presentades per la plataforma; segons afirmen, tenen “tres solucions alternatives per resoldre l’accessibilitat als museus sense la polèmica passera i peu de vidre que l’actual projecte planteja com a única solució”.

Les obres de remodelació van començar aquest estiu i estan pressupostades en 10 milions d’euros aportats per la Generalitat, la Diputació de Barcelona i el Ministeri de Cultura. La plataforma S.O.S. Sitges ja ha aconseguit 2.800 signatures que desaproven el projecte, que afecta uns edificis catalogats, segons el col·lectiu.

La plataforma es va reunir la setmana passada amb l’alcalde, Jordi Baijet, però no van arribar a cap acord. Segons els ciutadans, el batlle s’havia compromès a convocar una trobada dimarts passat amb tècnics responsables de la remodelació, però finalment no es va produir.

Les obres inclouen la restauració de les façanes, el reforçament dels forjats i les cobertes, la millora dels accessos i la modernització dels serveis i les instal·lacions. La rehabilitació es produeix a causa del deteriorament que pateixen a causa de les condicions meteorològiques a la que estan exposats els tres museus.

Font: El Punt