El Sitges – Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya i la plataforma Filmarket Hub han posat en marxa la sisena edició del Sitges Pitchbox, enfocat a projectes de terror, ciència-ficció o fantàstic en desenvolupament. Enguany per primera vegada admet sèries europees de gènere, a més de llargmetratges internacionals.

El Sitges Pitchbox se celebrarà de manera virtual durant el 53è Festival de Sitges. Els dies 8 i 9 d’octubre estaran dedicats a les sèries, i el 15 i el 16 als llargmetratges. Empreses com Atresmedia Studios, El Estudio, Film Factory, Filmax, Gaumont, Globalgate Entertainment, Leonine, Lionsgate, Nadcon Film, Showrunner Films, Wild Bunch TV o XYZ Films ja han confirmat la seva participació.

La convocatòra per presentar projectes al Sitges Pitchbox es tancarà el 3 de setembre. En total se seleccionaran set llargmetratges i set sèries. Els responsables d’aquests projectes tindran l’oportunitat de fer un pitch de set minuts i posteriorment tenir reunions one to one amb les empreses participants.

En aquesta edició, i com a mesura excepcional per la crisi sanitària, els premis en forma de bosses de viatge per assistir i presentar el projecte als mercats del NAFF – Bucheon International Film Festival (Corea del Sud) i al Blood Window de Ventana Sur (Argentina), es reconverteixen en dos guardons addicionals al desenvolupament. Així, el premi al millor llargmetratge serà de 5.000 euros, mentre que els dos finalistes rebran 1.000 euros cadascun. Per la seva part, el premi a la millor sèrie està dotat amb 2.500 euros.