La junta directiva del PEN Català ha detectat “irregularitats” en els comptes durant l’etapa de Carme Arenas com a presidenta (2010-2018), però també com a secretària general (2002-2010). El forat estimat és de 280.000 euros en els darrers deu anys, segons informa el diari Ara.

El PEN Català ha convocat una assemblea general extraordinària l’11 de juny on se sotmetrà a votació si es tira endavant una acció de responsabilitat contra Arenas per reclamar el “rescabalament dels danys econòmics causats”.

El juny de 2018, Àngels Gregori va assumir la presidència del PEN Català amb un equip format per sis dels vuit membres de l’anterior junta i els treballadors de l’entitat, i les irregularitats es van començar a aflorar a la setmana.

Com que les explicacions d’Arenas no convencien, es va encarregar una auditoria externa per avaluar la situació, i el resultat va sorprendre tothom. “Els membres de les juntes no en sabien absolutament res”, assegura l’actual directora a l’Ara.

Els advocats del PEN Català explicaran l’auditoria als associats en l’assemblea. Abans, però, poden consultar-la a la seu de l’Ateneu Barcelonès. “Nosaltres hem trigat un any a digerir la dimensió de la tragèdia i creiem que és raonable que els socis puguin assimilar amb temps el que es trobaran. Per poc no ens hi hauríem posat”, assenyala Àngels Gregori.

Per la seva part, Carme Arenas nega les irregularitats i ho atribueix a diferents “percepcions” dels números, diu a l’Ara. A més, espera poder donar la seva versió en l’assemblea, on acudirà acompanyada del seu advocat.