Els organitzadors de la 12a edició del Festival de Músiques Religioses i del Món de Girona, destaquen en el seu balanç que, el certamen, a més d’un estímul per als artistes locals, també actua com a motor econòmic. En concret, xifra la contractació directa a les indústries culturals o artistes establerts a Girona per valor de 164.900 euros. La darrera edició, celebrada del 28 de juny al 10 de juliol, ha comptat amb un pressupost més baix, de 377.000 euros, dels quals 150.000 provenien de l’Ajuntament.

Precisament, la propera edició vindrà marcada per les decisions del nou equip de govern municipal. Durant la campanya electoral, el nou alcalde, Carles Puigdemont, va manifestar que calia replantejar el festival.

“Salut immillorable”

Enguany, un total de 7.526 persones han assistit als 19 concerts i a les activitats paral·leles del cicle gironí, xifra suposa una ocupació del 88%. A aquests números no s’hi inclou l’activitat del mercat de cuines del món, que hauria aplegat unes 18.000 persones. Dels assistents, un 29% són de la resta de comarques gironines; un 11% de la resta de Catalunya, i un 11% de l’Estat i l’estranger.

L’organització assenyala que la d’aquest any ha estat una de les més “completes de la història” del certamen. D’aquesta manera, considera que el cicle “ha confirmat la seva aposta com a laboratori d’excel·lència en què la prioritat són uns continguts molt elaborats”.

Així, el director artístic, Víctor García de Gomar, assegura que, després d’uns anys “difícils”, el festival finalment “ha trobat el seu lloc” i “gaudeix d’una salut immillorable”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram