La Fundació Stämpfli inaugurarà a començament del 2011 el Museu d’Art Contemporani de Sitges, on hi exhibirà el seu fons artístic, format per una col·lecció d’una setantena d’obres de 54 reconeguts artistes contemporanis procedents de 21 països diferents. Les obres de la nova instal·lació estan pràcticament enllestides, a l’espera dels últims detalls tècnics.

De moment, el museu comptarà amb dos edificis: Can Mec, que acull la seu del Grup d’Estudis Sitgetans, i la finca adjunta, l’antic mercat del Peix, on hi haurà l’entrada de l’espai. Està previst que en un futur el museu s’ampliï a l’edifici dels números 5-7 del carrer d’en Bosch. El matrimoni Stämpfli va donar a la Fundació les dues finques i la seva vivenda particular, i l’Ajuntament de Sitges, per la seva part, va cedir l’antic Mercat del Peix, a canvi de què la Fundació es fes càrrec de les obres de rehabilitació.

Amb la seva obertura, el Museu iniciarà el seu camí com a centre permanent d’exhibició d’art contemporani. La nova instal·lació mostrarà part de la col·lecció del matrimoni de Pere i Anna Maria Stämpfli, que reuneix un destacat fons d’artistes internacionals de prestigi de la segona meitat del segle XX.

El discurs museístic del nou centre està elaborat pel Consell Assessor de la Fundació, format per Serge Lemoine, exdirector del Museu Orsay de París; Henry-Claude Cousseau, director de l’École Nationale Supérieure des Beaux Arts de París; Pascale Le Thorel, responsable de publicacions del mateix centre, i que dirigeix la col·lecció de la Fundació; el crític d’art Daniel Giralt-Miracle, exdirector del Museu d’Art Contemporani de Catalunya, i el notari Lluís Jou, exdirector de Política Lingüística de la Generalitat, i que, juntament amb el matrimoni Stämpfli, constitueix el patronat de la Fundació.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram