El moviment Alerta Vermella, que agrupa professionals de l’espectacle i la producció d’esdeveniments, dijous va protagonitzar una massiva protesta per reclamar a les administracions públiques que es prenguin “mesures urgents” per tal de garantir la supervivència del sector.

La mobilització va tenir lloc simultàniament en una trentena de poblacions de l’Estat (mantenint les distàncies de seguretat), entre les quals Alacant, Barcelona, Girona, Eivissa, Lleida, Palma, Tarragona i València.

El moviment Alerta Vermella, amb set països adherits, sorgeix per donar visibilitat a la situació d’alarma que viu el sector de l’espectacle i els esdeveniments, que es troba paralitzat i al límit del col·lapse per la crisi sanitària de la Covid-19.

Alerta Vermella reclama que es reconegui el sector de l’espectacle i els esdeveniments entre els principalment afectats per la pandèmia, així com una “reactivació immediata” de les agendes culturals i esdeveniments de les administracions públiques (amb tots els protocols de seguretat necessaris).

Així, s’insta a crear una taula sectorial on es defineixin les necessitats del sector, afectat per l’estacionalitat i la intermitència de l’activitat, i es construeixi des de la base tenint en compte totes les disciplines implicades.

Alerta Vermella reclama mesures econòmiques, laborals i legislatives concretes per a treballadors autònoms, treballadors per a compte d’altri i empreses.