El Molino obrirà les portes el 27 d’octubre amb una programació musical amb jazz, cançó d’autor, folk, flamenc i rumba, actuacions còmiques i una oferta gastronòmica. Entre els primers noms anunciats hi ha Donald Harrisson, Marala, Fatomauta Diawara i Eliades Ochoa. L’espai, amb una capacitat de 250 persones, tindrà una programació de dimecres a diumenge amb tres sessions cada dia i, com ha explicat Jordi Herreruela, propietari de Barcelona Events Musicals, s’hi podrà sopar i beure.

Barcelona Events Musicals, organitzadora del Festival Cruïlla, entre altres esdeveniments, gestionarà El Molino amb la complicitat de diversos agents musicals de la ciutat. Així es va aprovar la concessió a mitjans de juny en comissió del govern municipal. Es preveu una durada de quatre anys a partir de la formalització del contracte, que es podrà ampliar per acord d’ambdues parts, amb pròrrogues anuals fins a un màxim de quatre anys més.

Víctor Partido, el director d’El Molino, ha destacat que en aquest espai el públic vol veure alta cultura d’una manera propera i que el jazz, l’avantguarda, la improvisació, el flamenc, la rumba i la cançó d’autor poden conviure en un espai per a 250 persones.

Jordi Herreruela ha recordat que El Molino és un espai que fa més de 100 anys que està en marxa i és una icona de la ciutat de Barcelona i un punt de trobada de personalitats diverses. “Ha estat el lloc on les classes altes s’ajuntaven amb les classes obreres i es barrejaven amb els mariners que arribaven en un barri obrer”, i “ha estat un espai de diversitat, de creuament, de disrupció de nous llenguatges i ha estat una cruïlla cultural i social i ens hi sentim molt identificats”.

Herreruela ha dit que a El Molino hi haurà sobretot una programació de música amb molt jazz, cançó d’autor, folk, flamenc i rumba amb un “format pròxim”. “Hem intentat emular els clubs dels anys 30 com el Cotton Club, on es podrà sopar i beure durant l’actuació”. També s’emmirallarà amb el Blue Note de Nova York o el Ronnie Scott’s de Londres. Així mateix, ha explicat que hi haurà una programació de comèdia amb monòlegs.

Les obres de l’Arnau, per al 2025

L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha manifestat que el seu objectiu és “revitalitzar la part mar del Paral·lel i no només amb El molino, sinó amb el Teatre Arnau i recuperar aquest pols de les arts escèniques al Paral·lel i a Barcelona”.

L’alcalde de la capital catalana espera que El Molino sigui “la punta de llança de la reactivació de la part baixa de l’eix cultural del Paral·lel amb els teatres Victòria, Condal, les sales Apolo i el Paral·lel 62”. L’alcalde ha manifestat que El Molino feia deu anys que no s’obria i l’Arnau en fa 20. “La bona notícia és que començarem les obres de rehabilitació de l’Arnau el primer trimestre de l’any vinent, i la idea és tenir-ho acabat en dos anys i arribar al 2026-2027 amb el Teatre Arnau reconstruït i en ple funcionament”.

Herreruela també ha agraït la confiança a l’Ajuntament de Barcelona i a totes les entitats que participaran en el projecte com Barnasants, Fundació Barcelona Music Lab, Fundació del Conservatori del Liceu, Associació de Músics de Jazz i Música Moderna de Catalunya, Escola de Mitjans Audiovisuals, ESMUC, Escola Superior de Música Jam Session, IMB School, Institut Mare de Déu de la Mercè, Taller de Músics, JazzIAm, l’Associació d’Autors de Rumba Catalana, Apropa Cultura, Associació Carabutsí – EMUGBA, Drop Dane Society, Xamfrà -Centre de Música i Escena del Raval, ITES, Asoc. El Dorado – Societat Flamenca Barcelonesa, Paral·lel 62 i World Cities Culture Forum.

El Festival Cruïlla gestionarà El Molino
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram