Els Premis Nacionals de Música 2020 han distingit Raquel García Tomás en la modalitat de composició i Spanish Brass en la d’interpretació. Els guardons els atorga el Ministeri de Cultura i la dotació és de 30.000 euros per a cada modalitat.

El jurat ha premiat la compositora i videoartista Raquel García Tomás “pel caràcter interdisciplinari, innovador i arriscat d’un llenguatge compositiu singular i propi”, així com per la “qualitat experimental” d’un treball que “ha sabut connectar amb el públic”, i cita com a exemple l’òpera Je suis narcissiste.

El veredicte també destaca “l’amplitud i diversitat” del catàleg de l’artista barcelonina, del qual subratlla que “no se centra exclusivament en el teatre musical, sinó que inclou obres interpretades pels solistes i grups més rellevants de l’actualitat”.

Per la seva part, el grup Spanish Brass ha estat guardonat “per la seva dilatada trajectòria consolidada en més de 30 anys de professió com un dels quintets de metalls més versàtils i rellevants del panorama nacional i internacional”.

De la brass band valenciana també es destaquen “les nombroses col·laboracions que posen de manifest el seu compromís amb la creació contemporània espanyola”, així com “la seva vocació formativa i pedagògica, que ha sabut crear escola i fer arribar la música a les joves generacions”.