La llibreria Laie i el periodista i escriptor Rafel Nadal han estat els guanyadors de la novena edició del Memorial Pere Rodeja, concedit pel Gremi de Llibreters de Catalunya.

El jurat ha guardonat la Laie per ser “una llibreria de referència i de prescripció, model de llibreria que manté la flama del centre de Barcelona; un lloc acollidor, de gran activitat cultural i aposta literària, punt de trobada del món cultural, autèntic ateneu per a alumnes, escriptors o periodistes, amfitriona de tota mena d’actes i sempre oberta a tothom, cuidant molt les relacions amb les persones i entitats del barri, però alhora de referència per al conjunt del país”.

A més, fa un especial esment i reconeixement al director literari de la Laie, Lluís Morral, com “una de les ànimes literàries que ha marcat una manera de fer i un perfil professional que són exemple per a la resta de col·legues”.

Per la seva part, Rafel Nadal ha estat distingit per ser un autor que “sempre ha defensat i estimat les llibreries, tothora disposat a donar-hi suport”. El veredicte destaca que Nadal és una persona “disposada a anar arreu del país, a no descuidar-se cap llibreria, per petita que sigui, capaç d’atapeir les seves rutes per cobrir tot el territori”, i que “sempre té una referència a favor de les llibreries, sigui en una entrevista, sigui en una tertúlia o en qualsevol mena d’esdeveniment”.