El MACBA s’ha connectat a l’Anella Científica, la xarxa de telecomunicacions d’alta velocitat gestionada pel Centre de Serveis Científics i Acadèmics de Catalunya (CESCA) que connecta institucions vinculades al món de l’R+D+I o amb continguts digitals rellevants, entre elles la Biblioteca de Catalunya o el Liceu.

Formar part de l’Anella servirà al MACBA per desenvolupar nous projectes, i ja està treballant en la creació a mig termini del Museu Digital, una plataforma que ha de posar a disposició del públic tot el coneixement acumulat durant la seva existència, i on el CESCA n’és el soci tecnològic.

“Som conscients que el coneixement no resideix únicament en una organització i és l’Anella Científica qui ens facilitarà l’accés a xarxes de col·laboració i innovació a nivell internacional, facilitant l’intercanvi d’informació i propiciant una innovació oberta”, assegura la directora de gestió del MACBA, Imma López.

A més, destaca que l’entrada del museu a l’Anella Científica permetrà “preservar el patrimoni i difondre el coneixement”, així com establir connexions directes amb altres institucions adherides per a projectes o actes concrets, i disposar “d’un punt de sortida” a internet a través de “xarxes no congestionades, assegura López.

Aquest fet, juntament amb les millores en el rendiment del programari de catalogació de la biblioteca del museu, ha de servir per continuar en la línia de “vocació educativa, voluntat d’innovació i prioritat per preservar el patrimoni i difondre el coneixement que caracteritza el MACBA”, afegeix la seva directora de gestió.

Entre els avantatges d’aquesta connexió a l’Anella, López també destaca la possibilitat d’accedir al patrimoni del museu per part d’un públic molt més ampli i d’arreu del món.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram