El Gran Teatre del Liceu ha instal·lat un bucle magnètic perquè les persones amb pròtesis auditives (audiòfons o implants) puguin escoltar la música amb major qualitat i, en general, millorar la recepció del so.

El Liceu destaca que, amb aquesta mesura, se situa “al capdavant” dels teatres d’òpera del món que es doten d’aquesta tecnologia, la qual compleix amb la norma de qualitat preceptiva i que ha estat validada per diferents grups d’usuaris de pròtesis auditives.

El primer espectacle on s’usarà plenament el bucle magnètic serà en l’estrena de l’òpera Porgy and Bess, aquest divendres, durant els assajos de la qual s’han realitzat diverses proves al llarg de la setmana.

Auditoria de l’accessibilitat

Aquesta iniciativa se suma a d’altres endegades pel Liceu amb altres col·lectius de discapacitats, com ara el servei d’audiodescripció per a persones cegues durant les òperes. Ambdós projectes formen part del projecte El Liceu accessible, que segons destaca el seu director general, Roger Guasch, és “un dels tres vectors” del pla estratègic 2014-2017, el qual “persegueix retornar a la societat allò que la societat dóna al teatre”.

En la presentació del bucle magnètic, Guasch ha anunciat que es posarà en marxa una “auditoria de l’accessibilitat” per determinar les dificultats d’accés al Liceu que tenen determinats col·lectius. “Es tracta de conèixer quines són les barreres i prendre les mesures necessàries amb la participació de diverses associacions de col·lectius amb minusvalideses, que ens ajudaran a superar les mancances del teatre en aquesta matèria”, ha explicat el director general. Segons ell, no només es tracta de complir amb la llei, sinó d’“anar més enllà” i fer “un Liceu per a tots”.

La instal·lació del bucle magnètic ha estat possible gràcies a FIAPAS (Confederació Española de Famílies de Persones Sordes), l’Obra Social de “la Caixa”, la Fundació Vodafone i la Fundación ONCE.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram