La 43a edició del Grec Festival de Barcelona ha aplegat un total de 137.737 assistents, un increment del 20,5% respecte de l’any passat, amb una ocupació del 74,68% (creix una mica més d’un punt). El certament atribueix l’augment de públic, en part, a l’ampliació del nombre de funcions i espectacles (especialment al Teatre Grec), i a la incorporació de nous espais com el Palau de la Música, el Teatre Condal, el MNAC o la Fundació Joan Miró.

Més concretament, enguany la programació del Grec Montjuïc ha reunit 63.799 espectadors (un 4,5% més que l’edició anterior) amb un 87,03% d’ocupació (dos punts menys que el 2018). Per la seva part, el Grec Ciutat ha aplegat 61.341 persones (un augment del 32,2%) amb un 65,07% d’ocupació (cinc punts més que fa un any). Finalment, el Grec Paral·leles ha registrat 12.597 assistents (gairebé el doble que en l’edició anterior).

Un Grec 2020 “més íntim”

El director del Grec, Francesc Casadesús ha manifestat que l’edició de 2019 ha estat “brillant”, però s’ha marcat com a reptes “estirar més el fil” de nous formats i propostes arriscades, així com atreure el públic jove, informa l’ACN.

El Grec 2020 seguirà amb el “viatge” transoceànic que ha proposat Casadesús des de la seva arribada, i virarà cap a l’Amèrica Llatina. En el terreny conceptual, el festival que té al cap “és de molta més proximitat”, explica el director.

“Enguany ha estat de grans números i volums, i m’agradaria fer un festival molt més íntim potser més reflexiu i en espais més petits, igual com el teatre llatinoamericà que passa en espais petits, singulars o cases particulars”, ha avançat. “No sé què passarà amb les xifres, però d’entrada poso per davant la idea artística de generar impacte emocional i proximitat amb el públic”, apunta.