El Consell Executiu va aprovar dimarts obrir un procés de consulta prèvia a l’elaboració d’un projecte de decret que regularà les escoles que imparteixen ensenyaments no reglats de música i dansa al nivell elemental, el qual actualitzarà el decret vigent, que data de 1993.

El Govern considera que després de 25 anys cal adaptar els programes d’aquests centres a l’evolució social i educativa. Al mateix temps, entén que en aquests anys s’ha incrementat l’interès i les competències dels alumnes pel que fa a la música i a l’expressió corporal, de manera que les escoles han anat ampliant els seus programes.

La proposta de decret de l’Executiu preveu la formalització de quatre programes marc per a cadascuna de les dues especialitats, així com la possibilitat d’impartir programes específics en l’actual marc competencial. Els programes marc defineixen els continguts que s’han d’impartir a partir d’uns objectius i una dedicació i intensitat diferents en cadascun d’ells. El projecte també obre la possibilitat de preveure tant nous criteris d’autorització d’espais i d’instal·lacions com de plantejar la figura de professor especialista.

L’objectiu de la consulta prèvia és actualitzar el règim vigent i alhora potenciar aquesta oferta formativa. Aquest procés ha de permetre recollir aportacions sobre el contingut i durada dels diversos tipus de programes que han d’impartir aquests centres. Hi poden participar escoles de música i dansa, famílies, professorat, ens locals, agents territorials i socials, així com associacions que els representen.

Els centres d’ensenyament de música i dansa ha evolucionat des del decret de fa 25 anys, tant en nombre com en estructura i funcionament. El curs 1993-1994 hi havia 85 escoles de música, amb 1.708 professors i 26.474 alumnes registrats, mentre que el curs 2017-2018 eren 246 centres amb 4.515 docents i 64.177 alumnes. Pel que fa a les escoles de dansa, el curs 1993-1994 n’hi havia 29 amb 123 professors i 1.986 alumnes, i l’any passat eren 65 centres amb 390 docents i 10.895 alumnes.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram