El Consell Executiu ha aprovat el nou decret del Sistema Públic d’Equipaments Escènics i Musicals de Catalunya (SPPEM), el qual deroga l’anterior, de 2009. Els objectius de la nova regulació són fomentar i organitzar la cooperació i col·laboració entre els teatres i auditoris perquè puguin reduir les despeses corrents i dedicar els recursos alliberats a augmentar la contractació de funcions; afavorir la generalització de la programació professional estable; beneficiar les empreses i professionals del sector amb un increment en la demanda dels seus serveis, i equilibrar territorialment l’oferta artística.

El nou decret també estableix quatre tipologies d’equipaments més enfocades a la realitat de teatres i auditoris i al marc pressupostari actual: equipaments escènics i musicals nacionals; equipaments escènics i musicals locals multifuncionals; equipaments escènics i musicals bàsics, i altres espais escènics i musicals.

Amb el nou decret, l’SPEEM presenta dues ordenacions, una vertical i l’altra horitzontal, amb un model de vertebració territorial basat en xarxes de cooperació. Així doncs, la comissió institucional perd competències en favor de la taula tècnica, que assumeix potestats resolutòries i executives i, per tant, la facultat per acordar la integració, la modificació i l’exclusió de les entitats. En aquest àmbit, la principal novetat és la configuració de les taules territorials de l’SPEEM, que assumeixen la direcció de les xarxes de cooperació.

Una altra novetat és que les entitats titulars d’equipaments escènics i musicals que formen part del sector públic de la Generalitat passen a integrar-se obligatòriament al Sistema Públic d’Equipaments Escènics i Musicals.

La nova regulació també simplifica les relacions entre la Generalitat i els municipis: redueix els terminis per resoldre i notificar els procediments administratius vinculats a l’SPEEM, que passen de tres mesos a un mes, i facilita el procediment d’integració de les entitats sol·licitants pel que fa a l’aportació de documentació.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram