El Consell Executiu ha aprovat una aportació d’1,7 milions d’euros, amb càrrec a pressupostos d’exercicis futurs, per dur a terme quatre projectes museogràfics i intervencions de restauració de monuments i espais amb alt valor patrimonial.

En concret, el Govern destinarà 616.240 euros per atendre les despeses derivades de la signatura d’un conveni de col·laboració entre la Generalitat i l’Ajuntament de Manresa per a la redacció, l’impuls i l’execució de la primera fase del projecte museogràfic de l’Antic Col·legi Sant Ignasi, com a seu del Museu del Barroc de Catalunya dins del Museu Comarcal de Manresa.

En els propers anys el Govern també contribuirà amb 480.000 euros per a la redacció dels projectes i execució de les obres de restauració de la Basílica de Santa Maria del Mar de Barcelona. Aquests diners atendran les despeses derivades de la signatura del segon conveni de col·laboració entre la Generalitat, l’Arquebisbat de Barcelona i la Parròquia de Santa Maria del Mar.

A més, l’Executiu destinarà 270.000 euros per a la restauració del Monestir de Sant Cugat del Vallès, en el marc de la signatura d’una addenda al conveni de col·laboració entre la Generalitat, l’Ajuntament i la Diputació de Barcelona.

Finalment, el Govern aportarà 388.472 euros per impulsar l’execució del projecte d’ampliació i remodelació museogràfica del Museu Etnològic del Montseny, La Gabella. En aquest cas l’aportació es farà en el marc de la signatura d’un conveni de col·laboració entre la Generalitat i l’Ajuntament d’Arbúcies.