El projecte de creació del Museu Virtual de la Moda de Catalunya, presentat per l’equip Walden, encapçalat per la historiadora de l’art Laura Casal-Valls, ha guanyat la segona edició del Premi Lluís Carulla d’impuls a un projecte cultural, dotat amb 100.000 euros. El projecte recollirà en un web les peces de vestir històriques dels museus catalans, de les quals només un 6% de les 6.000 catalogades estan actualment a l’abast públic.

“Aquest premi permet iniciar un projecte que retorna la veu a objectes llargament silenciats i que treu la pols a les històries més petites”, va assenyalar Casal-Valls aquest dilluns, en la cerimònia de lliurament del premi atorgat per la Fundació Carulla, celebrada a la Fundació Tàpies.

El portal que preveu crear Walden-Serveis de Gestió del Patrimoni Històric i Cultural mostrarà un fons de peces de vestir desconegudes i poc estudiades a partir d’una tasca de recerca i desenvolupament a tres nivells: històric-artístic, geogràfic i tecnològic, amb implicació ciutadana i ús de grans dades.

Amb aquesta iniciativa, es pretén crear un relat que expliqui no només la història del vestit a Catalunya, sinó també el perfil industrial, comercial i fins i tot la idea de disseny. “I volem fer-ho amb un nou concepte de museu, a través d’una plataforma online interactiva però també, i sobretot, a través d’un treball de recerca de qualitat i rigorós”, va explicar Casal-Valls.

A la segona edició del Premi Lluís Carulla s’havien presentat un total de 73 projectes, dels quals se n’havien escollit tres de finalistes: el Museu Virtual de la Moda de Catalunya; Surtdecasa.cat, el mitjà de comunicació digital especialitzat en cultura i oci de proximitat, i Proscenium, gravacions amb lectura dramatitzada de textos teatrals catalans complementades amb dossiers pedagògics interactius.

El jurat estava integrat per Guillem Usandizaga, Emilio Álvarez, Mireia Tomàs, Jordi Carulla-Ruiz i Vicenç Villatoro.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram