L’Acadèmia Catalana de la Música organitza divendres i dissabte el seu fòrum anual, en aquesta edició sota el nom Repensar el sector: música i entorn digital. Durant les dues jornades es debatrà sobre els processos de digitalització en el sector al voltant de tres blocs: música en directe, distribució de la música enregistrada i propietat intel·lectual, i ensenyaments musicals.

El fòrum se celebrarà a la seu de la SGAE a Barcelona i també es podran seguir en streaming a través del Canal Alícia de l’Acadèmia.

El programa de conferències i taules de debat és el següent:

  • Cultura i entorn digital (divendres, 10 h), conferència a càrrec de Genís Roca, especialista en processos de transformació empresarial, i debat amb Robert Brufau, director general de l’Auditori de Barcelona; Gerard Quintana, músic i president de l’Acadèmia Catalana de la Música, i Marisol López, directora general d’Innovació i Cultura Digital del Departament de Cultura de la Generalitat.
  • L’artista i la concepció digital del directe (divendres, 12.30 h), conferència de Pau Alsina, coordinador del programa d’Art, Ciència i Tecnologia de la UOC i del Hub d’Art, Ciència i Tecnologia Hac Te, i debat amb Núria Andorrà, artista multidisciplinària i directora artística del MontMusic Festival; Damià Rodríguez (Lildami), músic; Oriol Pastor, director del festival Mira Digital Arts i coordinador del grau en arts digitals de La Salle UR, i Margarida Troguet, gestora cultural i vicepresidenta del CoNCA.
  • Reptes de la indústria musical a l’era de la distribució digital (divendres, 16 h), conferència d’Elena Neira, especialista en nous models de distribució audiovisual, i debat amb Eva Faustino, advocada experta en propietat intel·lectual; Josep Gómez, president de l’Associació Espanyola d’Editors de Música (AEDEM), i Adrián Restrepo, director general de la SGAE.
  • Educació musical i entorns digitals. Una visió panoràmica de les diferents naturaleses i experiències (dissabte, 10 h), a càrrec de Miguel Ángel Cano, consultor en formació i educació superior, i taula sobre experiències docents amb Sergi Díaz, president d’EMIPAC; Igor i Vesna Gruppman, coordinadors del Codarts University of the Arts de Rotterdam; Sonia Lanau, directora de l’aula virtual del Conservatori dels Pirineus, i Miki Santamaría, músic i professor a Escuela de Bajistas.
  • Showcase amb LoLa (dissabte, 12.30 h), sistema de transmissió audiovisual de baixa latència, que permet la connexió a temps real i sense retard per a usos pedagògics, creatius i d’exhibició.
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram