Josep Maria Civit, nou premi honorífic del FIC-CAT (foto: Maribel Erenchun).

La dotzena edició del Festival Internacional de Cinema en Català, que se celebra del 8 al 15 de juny a Roda de Berà, concedirà el premi honorífic FIC-CAT al director de fotografia Josep Maria Civit.

El festival destaca que Civit és el director de fotografia català de més projecció i futur ha decidit distingir, i ha decidit distingir-lo per la seva extensa filmografia, el seu compromís amb la cultura cinematogràfica del país i la seva vàlua personal.

L’acte de lliurament tindrà lloc el 9 de juny a la nit, i posteriorment es projectarà la pel·lícula Angoixa, de Bigas Luna (1987), amb direcció de fotografia de Civit. El mateix dia, al matí, realitzarà una classe magistral sobre el procés de preparació i filmació d’Incerta glòria.

Josep Maria Civit treballa des de 1986 com a director de fotografia per a produccions de tot tipus en cinema, televisió, publicitat, documentals i teatre.

Al llarg de la seva carrera cinematográfica ha treballat amb directors com Monte Hellmann, Bigas Luna, Agustí Villaronga, Paul Leduc, Jaime Camino o Brian de Palma. La seva feina ha estat reconeguda amb dos Premis Gaudí a la millor fotografia, per El Rey de la Habana i Incerta Glòria, ambdues dirigides per Villaronga.