El Festival Inund’ART de Girona, que celebrarà la 14a edició del 31 de maig al 2 de juny, aspira a convertir-se en una proposta de referència a Catalunya en les arts visuals, àmbit en el qual va decidir centrar-se l’any passat. L’organització ha posat en marxa un pla de treball que marca les línies estratègiques a implementar els propers anys per assolir el repte.

A banda del canvi de rumb en la programació iniciat el 2018, una de les primeres accions que veurà la llum és la creació d’un postgrau sobre la creació de recorreguts sensitius que es realitzarà amb la col·laboració de la Universitat de Girona i el col·lectiu Teatro de los Sentidos. La voluntat és que una selecció dels seus participants acabin presentant els seus treballs finals en les futures edicions d’Inund’ART.

En aquesta nova línia de treball, la mostra també està generant col·laboracions fora de Catalunya, impulsant intercanvis i residències d’artistes al llarg de tot l’any. Entre altres iniciatives porta a terme un projecte amb la Catalunya Nord en què participa la Casa de la Generalitat a Perpinyà i l’associació La Nau, o promou el projecte Art Per Tot amb la participació de l’Agència Catalana de Joventut, l’Institut Balear de la Joventut i el Départament des Pyrénées-Orientales.

A més, amb la voluntat de potenciar el talent de joves artistes en els camps de les arts visuals, Inund’ART acull el treball guanyador de la Menció d’Art Jove promogut per la Coordinació Territorial de Joventut a Girona, per contribuir a generar un recorregut en diferents sales d’exposicions que inclou el Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí, la Sala d’Art Jove de Barcelona, i la Casa de la Generalitat de Perpinyà.

La programació creix

El programa de l’Inund’ART 2019 inclou una quinzena d’exposicions en edificis públics i centres d’art; cinc instal·lacions al carrer; una desena de performances o accions al carrer; cinc recorreguts sensitius, a més de propostes específiques per a tota la família amb el nou cicle Mini-ART. Instal·lacions, fotografia, vídeo, performances, accions, recorreguts, música, pintura o escultura són algunes de les disciplines que conformen la programació.

Una de les principals novetats d’enguany és l’augment de dos a cinc recorreguts sensitius, seguint la nova línia de treball del festival d’oferir un art més vivencial, interactiu i participatiu.

Amb el seu treball en xarxa, Inund’ART connecta diferents agents culturals i artístics del territori, creant un ‘mapa’ i un recorregut artístic per la ciutat en el qual col·laboren més d’una vintena d’entitats culturals, artístiques i socials gironines, catalanes i internacionals.

La ‘seu’ central del festival es troba a la Casa de Cultura de Girona, que enguany acull una desena d’exposicions individuals i col·lectives. Les altres ‘seus’ del festival amb exposicions són el Bòlit, la Fundació Valvi i la Fundació Fita.

El mapa d’Inund’ART es completa amb les propostes programades als carrers i places de la ciutat amb la voluntat que qualsevol espectador pugui interactuar amb les propostes artístiques.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram