L’artista Zach Oreo en la 5a edició del Gargar, el 30 d’agost de 2020 (foto: Anna Berga / ACN).

El Festival Gargar de Murals i Art Rural de Penelles ha guanyat la segona edició del Premi Impulsa Cultura, dotat amb 10.000 euros, que atorga la Fundació Catalunya Cultura. El certamen, que se celebra des del 2016, difon la cultura artística al món rural a través de la unió del muralisme, la música i activitats relacionades.

El jurat del Premi Impulsa Cultura 2020 ha distingit el Festival Gargar de Murals i Art Rural basant-se en tres factors:

  • Impacte econòmic: per “ser un clar exemple de com la cultura pot transformar i dinamitzar un territori generant prosperitat econòmica i fomentant un turisme sostenible”.
  • Impacte cultural: per “ser referent d’impuls i aparador d’artistes i pol d’atracció de talent nacional i internacional i oferint una proposta artística singular i reproduïble”.
  • Impacte social: per “la seva capacitat de generar un clar orgull de pertinença i identitat a la població de Penelles”.

El jurat estava integrat per Ramon Agenjo (Fundació Damm), Anna Gener (Savills Aguirre Newman), Genís Roca (RocaSalvatella), Eduard Voltas (TimeOut) i Maria José Chanca (Fundació Grupo Sifu).

En aquesta edició del Programa Impulsa Cultura de formació, acompanyament i acceleració, marcada per la pandèmia de la Covid-19, de manera excepcional la Fundació beneficiarà els deu projectes finalistes amb programes de mentories i serveis de consultoria de prestigiosos professionals en àrees com el desenvolupament de públics, l’estratègia de comunicació, la recerca de finançament o la difusió a mitjans de comunicació amb valor estimat de 45.350 euros.

Els projectes finalistes que es beneficiaran d’aquestes ajudes, són: Africa Moment, Art Singular, Aupa Strings, Cinema Lliure, Festival Flamengi, Horagai, Institute of the Arts Barcelona, Llegir Abans de Curar i Núvol, a més de Festival Gargar de Murals i Art Rural.