El festival solidari de músiques del món Esperanzah del Prat de Llobregat s’ha constituït en cooperativa amb 276 socis fundadors (55 empreses o entitats i 221 persones físiques), que han aportat un capital social de 58.000 euros.

El certamen ha optat per aquesta fórmula per dotar-se d’un sistema de governança en què totes les parts implicades –músics, periodistes, entitats, particulars– puguin participar en el model i decidir conjuntament aspectes com la temàtica, els eixos que cal prioritzar o el destí dels recursos generats.

Esperanzah va néixer fa deu anys amb la voluntat de dignificar el barri de Sant Cosme estenent ponts entre la cultura i les necessitats de la zona. Des del 2015, el festival ha destinat més de 400.000 euros recaptats amb la venda d’entrades a diversos projectes socials.

A més, ha impulsat un ecosistema local d’economia solidària amb més de 50 iniciatvies que generen més de 100 llocs de treball i facturen més de 3,8 milions d’euros.

La reconversió d’Esperanzah en cooperativa de segon grau mitjançant l’impuls de les cooperatives que formen part de l’ecosistema de l’economia social i solidària del Prat de Llobregat, com Llobregat 47, Som Gestió, La Fundació Esperanzah i la fundacional Gats.

Entre els socis fundadors hi ha els grups Txarango i Zoo, i els músics Natxo Tarrés, Amparo Sánchez i Alfred Garcia, o el pallasso Iván Prado, entre d’altres.

També en formen part Arç Cooperativa, SaoPrat, LaFundició, la Fundació Roca Galès, la promotora TEMproductions (organitzadora de Músiques Sensibles i el Festival Empúries), la productora SunMusic (del Festival Canet Rock, entre d’altres) , les Misioneres Inmaculada Concepció del Prat, l’Esplai Sant Pere i Sant Pau, Pallasos en Rebeldia, Red SOS Refugiados i Al Son Morocco.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram