Girona acull del 14 al 19 de febrer la vuitena edició del Festival Internacional del Circ Elefant d’Or, la segona que se celebra a la ciutat. Enguany, el certamen estrena el Circus World Market, una fira comercial amb expositors d’empreses de tot el món.

Amb aquesta iniciativa, la promotora del festival, Circus Arts Foundation, pretén crear el punt de trobada mundial dels professionals dedicats al món del circ en tots els seus múltiples horitzons: artistes, mànagers, directors, tècnics, empresaris,etc.

El mercat estarà presidit per la maqueta de circ més gran del món, de 50 metres quadrats, obra de l’enginyer holandès V. Herwerden, i que forma part de la col·lecció circense de la fundació promotora del certamen. La maqueta, que es va exposar a Barcelona el 1928 durant l’Exposició Universal, mostra el funcionament d’un gran circ itinerant de principis del segle XX amb 420 personatges, 270 animals i 170 vehicles.

Per altra banda, el Festival Elefant d’Or ha incrementat la durada en un dia després de l’èxit de l’any passat, amb més de 30.608 espectadors i una ocupació del 99,11% de mitjana en els cinc dies que va durar. En aquesta edició es podran veure 24 atraccions inèdites a Europa de la mà de 78 artistes d’una dotzena de països.