El Sitges-Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya tindrà una presència activa en la 72a edició del Festival de Canes, que se celebra fins al 25 de maig.

L’activitat més destacada és Fantastic 7, un fòrum impulsat amb el Marché du Film de Canes i el fundador de la plataforma Blood Window, Bernardo Bergeret, el qual neix amb la voluntat d’esdevenir un marc de diàleg entre creadors i inversors, amb la finalitat d’afavorir el desenvolupament de projectes i les oportunitats de negoci que se’n derivin.

La primera edició de Fantastic 7 tindrà lloc el diumenge 19 de maig i estarà apadrinada pel director J.A. Bayona.

La iniciativa consisteix en l’exhibició de set propostes presentades per diferents certàmens: Baby, de Joanma Bajo Ulloa (Festival de Sitges); Superpower girl, de Soo-young Kim (Festival Internacional de Cinema Fantàstic Bucheon); Al Fil Al Azraa 2 (The Blue Elephant 2), de Marwan Hamed (Festival Internacional de Cinema del Caire); Evasión (Escape), de Cristian Jiménez (Festival Internacional de Cinema en Guadalajara); Wonderland, de Chao Kai Wang (Festival Internacional de Cinema i Premis de Macao); Haywire, de Mickey Keating (South by Southwest), i Blood Quantum, de Jeff Barnabay (Festival Internacional de Cinema de Toronto).

Fantastic 7 busca apropar diferents projectes en fase d’execució o ja finalitzats a inversors, amb l’objectiu d’afavorir el seu desenvolupament. La iniciativa també incorpora un espai d’estudi i anàlisi sobre tendències en la indústria del gènere fantàstic, afegint-hi un observatori del sector.

L’endemà, dilluns, l’estand de Catalan Films acollirà una trobada-cockteil dels socis del projecte Fantastic 7, programada a mode de celebració d’una iniciativa que es vol que sigui fructífera i tingui continuïtat.