La 22a edició del Festival de Cinema de Màlaga comptarà de nou amb una alta presència de produccions amb participació catalana en la seva programació. En total són més de 40 títols en les diferents seccions i sessions del certamen, començant per la pel·lícula inaugural, Taxi a Gibraltar, d’Alejo Flah.

Enguany, en la secció de llargmetratges a concurs participen quatre produccions: 7 raons per fugir, d’Esteve Soler, Gerard Quinto i David Torras; Reservat al personal, de Neus Ballús; Els dies que vindran, de Carlos Marqués Marcet, i Litus, de Daniel de la Orden. I en la secció oficial fora de concurs Màlaga premiere es projecta Vosotros sois mi película, de Carlo Padial.

Per la seva part, a Zonazine s’han programat Asamblea, d’Álex Montoya; el film coral d’ESCAC La filla d’algú, de Marcel Alcántara, Júlia De Paz Solvas, Sara Fantova, Guillem Gallego, Celia Giraldo, Alejandro Marín, Valentin Moulias, Gerard Vidal, Pol Vidal, Enric Vilageliu i Carlos Villafaina, i Ojos negros, de Marta Lallana, Sandra García, Ivet Castelo i Ivan Alarcón.

En la secció oficial de llargmetratges documentals es projecten Baracoa, de Pablo Briones, El cuarto reino, d’Adán Aliaga i Àlex Lora, i Hasta que las nubes nos unan, Guardiola-Diola, de Lluís Escartín Lara. I en la secció especial de documentals s’han programat City for Sale, de Laura Álvarez Soler, Em dic Violeta, de David Fernández de Castro i Marc Parramon, i Ara Malikian: una vida entre cuerdas, de Nata Moreno.

Enguany, la secció oficial de curtmetratges de ficció compta amb fins a nou peces amb participació catalana: Benidorm 2017, de Claudia Costafreda; La mala fe, de Marina Pauné, Elena Pauné i Eva Pauné; Sin pausa, de José Cachón; Catenaccio, de NYSU; Flotando, de Frankie de Leonardis; Violeta+Guillermo, d’Óscar Vincentelli; Suc de síndria, d’Irene Moray; What is love, de Paco Caballero; Un chico cualquiera, Rosario solo hay una, d’Àlex Monner, i Grbavica, de Manel Raga Raga.

I en la de curts documentals participen Distancias, de Pablo Carpal; El dia dels connectats, de Carles Bosch, Nabil Bellahsene, Sara Rancaño, Elvira Gálvez i José M. Restrepo; Entre raíles, de Delfina Spratt i Alex Puig Ros; Greykey, d’Enric Ribes, i Un paseo por New York Harbor, de Carolina Astudillo Muñoz.

A aquests curtmetratges s’hi ha d’afegir Nacho no conduce, d’Alejandro Marín (a la secció oficial Màlaga), i Viacruxis, d’Ignasi López Fàbregas (a Animazine).

La presència de produccions amb participació catalana al Festival de Màlaga es completa en altres seccions especials i d’homenatge, així com en sessions per a professionals.